Bašný nosí českou vlajku na jednom z palců už několik dní. "Lakovna je na jednom z pokojů. Hlavní lakařky a odbornice jsou Růča (Petra Maňáková) a Hrbina (Michaela Hrbková)," řekl Bašný.

Když chtěl jejich služeb využít, bylo plno. "Přišel jsem tam v daný čas, ale byla tam fronta, takže jsme byli pod časovým tlakem. Proto mi to na můj zlomený nehet nalakovala Alena Šetelíková," uvedl trenér.

Jeho slova potvrzuje i pivotka Petra Adámková. Podle ní je hlavní odbornicí Maňáková. "Lakuje nehty všem. Dáváme si barvy podle české vlajky. Někdo má červené, někdo modré a někdo bílé. Každá máme ale ještě českou vlajku," dodala Adámková.

Češky se na turnaji prosazují kolektivní hrou, kdy se dokáže prosadit každá hráčka ze základní sestavy i z lavičky, některé pomáhají v obraně. Podle Bašného je důležité, že se umí síla rozložit mezi více hráček, což je pro soupeře nepříjemné. Házenkářky jsou stále spolu, hrají hry, sledují seriály nebo si povídají, aby tím udržely dobrou náladu.

Ve skupině v Bietigheimu-Bissingenu mají české reprezentantky dvě výhry a jednu porážku a zatím nemají jistý postup. Dnes se utkají s favorizovaným Norskem, které ještě neprohrálo a obhajuje titul. V pátek skupinu uzavřou s Maďarskem.