"Chytal jsem od devíti let, kdy jsem začal s hokejem. Ale teď máme v týmu španělského reprezentanta a šance, že bych se letos dostal do branky, nebyla. Proto jsem se rozhodl, že půjdu do útoku, což se mi vždycky líbilo. Tvrdě makám na tom, abych si vysloužil místo v týmu," uvedl Sokolov na Kontinentálním poháru v Brašově.

Rodák z Minsku, odkud s rodiči odešel ve dvou letech do Španělska, zatím na novém postu moc šancí nedostává. V úvodním utkání na Kontinentálním poháru proti Miškolci odehrál při porážce 0:5 jedno střídání. "Ani ve španělské lize jsem toho v prvních zápasech mnoho neodehrál, ale teď už jsem se na led párkrát dostal," řekl webu mezinárodní federace IIHF Sokolov, který je věrný baskickému klubu celou kariéru.

I když je terčem vtipů, návrat do branky už neplánuje. "Teď už budu jenom útočník. Spoluhráči si mě dobírají, že jsem celkem dobrý na to, že teprve začínám," řekl Sokolov, který věří, že až se na novou roli adaptuje, mohl by se vrátit i do národního mužstva. "Potrvá to tak dva roky," míní.