"Vše je v pořádku, v New Yorku budeme ve středu dopoledne," napsal Holverson optimisticky na dopisním papíře s hlavičkou Titaniku. Jeho psaní se považuje za jedno z posledních, které se z potopené lodi zachovalo.

Adresováno je Holversonově matce. "Tato loď je ohromná a vybavená jako honosný hotel. Jestli bude vše v pořádku, připlujeme do New Yorku ve středu dopoledne. Je tady také pan John Jacob Astor s chotí. Vypadá jako jakýkoli jiný člověk, i když má miliony. Sedí na palubě s námi ostatními," popisoval plavbu Holverson, který cestoval v první třídě. John Jacob Astor byl nejbohatším cestujícím na Titaniku a ve své době platil za nejbohatšího muže světa; byl mezi utopenými, ale jeho těhotná manželka přežila a porodila syna.

Holverson byl úspěšný obchodník a vracel se s manželkou přes Británii z dovolené v Buenos Aires. Titanic narazil 14. dubna na ledovec, velmi rychle se potopil a v moři utonulo přes 1500 lidí. Holversonova manželka byla mezi přeživšími.

Dopis se našel v náprsní tašce, když bylo Holversonovo tělo vytaženo z vody. Jsou na něm skvrny způsobené mořskou vodou, ale text je čitelný. Obchodník podrobně popsal významné spolucestující, jaké se servíruje jídlo nebo jaká se hraje hudba.