Titul České Miss Earth získala devatenáctiletá tmavovlasá studentka Iva Uchytilová z Hlinska. Českou Miss Supranational je čtyřiadvacetiletá bruneta Tereza Vlčková ze Zlína, asistentka v eventové agentuře. Úspěšné finalistky budou reprezentovat Česko na světových soutěžích.

Při dnešním galavečeru se dívky představily v kostýmech inspirovaných českým folklorem a národními motivy, poté v prádle a plavkách a večerních róbách. Volná disciplína chyběla.

O vítězství v národní soutěži krásy se ucházelo 12 finalistek, které mají za sebou mnohaměsíční přípravu včetně kurzu přežití v divočině. Díky zvládnutí kurzu získala titul Miss Survival pětadvacetiletá Markéta Matoušová z České Skalice.

Přímý přenos galavečera, jehož sledovanost v posledních letech spíše klesala, tentokrát nabídla divákům Regionální televize. Lidé se mohli dívat také přes internet, například na YouTube kanálu České Miss, a to včetně záběrů ze zákulisí.

Pořadatelé se letos snažili průběžně využívat sociální sítě. Nechtějí, aby se soutěž v očích veřejnosti redukovala jen na finálový televizní přenos, berou ji jako celoroční záležitost.

Letošní rok je plný změn, poslední týdny byly náročné, připustila v úvodu galavečera ředitelka soutěže Eva Čerešňáková.

Přípravy letošního ročníku provázely také medializované neshody, právní spory s bývalými představiteli soutěže a předčasné odchody některých finalistek.

Loňskou Českou Miss se stala Andrea Bezděková z východočeského Náchoda.