Krallová koncert zahájila skladbou Deed I Do a ihned posluchačům avizovala, že bude zpívat hlavně o lásce, což dodržela v následující písni L-O-V-E i po zbytek večera. "Bohužel to nejsou jen písně o šťastné lásce, máme tu pro vás i pár smutných," řekla Krallová.

Deskou Turn Up The Quiet se pětinásobná držitelka Grammy vrací ke kořenům a k evergreenům z takzvaného velkého amerického zpěvníku. Z novinkové nahrávky tak dnes zazněly třeba Blue Skies od Irvinga Berlina a Night and Day od Colea Portera.

Inspirační zdroje Krallové jsou však mnohem širší. Sama jen s klavírem dnes zazpívala A Case of You z repertoáru písničkářky Joni Mitchellové. Do rudého přísvitu se scéna zahalila při skladbě Temptation - tedy Pokušení - od Toma Waitse, kterou kapela kolem Krallové proměnila v mnohaminutovou kompozici.

Dvaapadesátiletou Krallovou doprovázeli kontrabasista, bubeník, kytarista a efektně hrající houslista Stuart Duncan. Při každé skladbě se na pozadí scény objevila fotka nebo kresba odpovídající její náladě.

Krallovou do Brna pozvali pořadatelé JazzFestu Brno v rámci podzimních ozvěn přehlídky, jejíž hlavní část se koná vždy na jaře. S držitelku mnoha zlatých i platinových desek často cestuje na turné i manžel, britský hudebník Elvis Costello, a jejich dvě děti. Do Brna však přijela bez rodiny.

Dorazila až dnes, brzy po koncertě odjíždí, řekl ČTK za pořadatele Radek Babička. Další zastávkou na turné je Duisburg v Německu.