Festival nepatří k největším v Česku, má však věrné fanoušky, kteří se pravidelně vracejí. "Příznivcům alternativní a undergroundové scény dává bez žánrových předpojatostí možnost poslechnout si nadějné objevy i stálice české, slovenské a rakouské hudební scény - to vše zasazené v kulisách jednoho z nejkrásnějších jihomoravských měst," popsal organizátor Romek Hanzlík.

V pátek 25. srpna vystoupí na hlavní scéně v amfiteátru například Luboš Pospíšil, Precedens a Mucha, ve stanu Budoár staré dámy nebo Kubo Ursiny s Dorotou Nvotovou. Sobotní program otevře violoncellista Josef Klíč v mikulovské synagoze. V amfiteátru pak zazpívá Katarzia ze Slovenska a zazní také písně Psích vojáků díky projektu PVO Tribute.

"Letošní specialitou je sobotní Guerilla Records Stage ve stanu, kde se představí výlučně kapely z tohoto vydavatelství, zaměřeného na český underground," uvedl Hanzlík. Ve stanu se tak potkají třeba Vratislav Brabenec, Mikoláš Chadima nebo Knížák, jehož Aktual je podle pořadatelů nejvíce avantgardní seskupení, které zatím do Mikulova zavítalo.

Kompletní program je na webu www.eurotrialog.cz. Dvoudenní permanentka stojí v předprodeji 590 korun, jednodenní vstupenka 390 korun.