Během noci na dnešek našli policisté u čtyřiadvacetiletého návštěvníka festivalu 4,5 tablety extáze a současně ho přistihli při řízení vozidla pod vlivem kokainu. "To bude mít pro něj dohru v podobě trestního stíhání pro přečin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a správního řízení ohledně jeho jízdy," uvedla Baláková.

Festival Mácháč je největším domácím beach open air festivalem, který patří už 14 let k tradičnímu zakončení taneční sezony. Koná se na pláži v Doksech, kam se vejde až 10.000 lidí. Festival je zaměřený na elektronickou taneční hudbu.

Od pátku policisté zaznamenali desítky přestupků a přečinů spojených s držením drog. Většinou šlo o marihuanu, tablety extáze a pervitin. Pracovníci celního úřadu ze Saska přivezli do Doks mobilní spektrometr, díky němuž odhalili v pátek 18 případů držení drog při namátkových silničních kontrolách. "Jejich největším úspěchem byl záchyt 200 kusů tablet extáze u jedné z kontrolovaných posádek vozidel," uvedla mluvčí. Pokutu za držení drog zaplatila většina lidí, u nichž se droga našla. Nejvyšší částku 10.000 korun udělili policisté sedmatřicetiletému muži z Prahy za držení marihuany, pervitinu a extáze.

Policisté řešili také vloupání do stanů. Pachatele zadrželi na vlakovém nádraží. V jeho zavazadlech policisté našli sedm náramkových hodinek, přičemž nejdražší z nich měly hodnotu 13.000 korun, dále mobilní telefony, platební karty, dámské parfémy a velké množství nejrůznějšího dámského a pánského ošacení. "Způsobenou škodu policisté vyčíslí poté, co se jim přihlásí všichni okradení," doplnila Baláková.

Na bezpečnost v okolí konání akce festivalu budou policisté dohlížet až do dnešního večera.