"Prožila jsem absolutně neuvěřitelné setkání s prezidentem a první dámou, byli k nám neskutečně laskaví," vysvětlila po odchodu z prezidentského paláce rodačka z Barbadosu. Před měsícem na twitteru požádala Macrona podobně jako další světové lídry o pomoc slovy "bude se Francie angažovat ve FundEducation?". Rihannina nadace Global Partnership for Education podporuje rozvoj škol vzdělávání dětí v chudých zemích.

"Hovořili jsme o vzdělávání v globálním měřítku. Na září chystáme velké novinky a v říjnu se dále zaměříme na Afriku," řekla Rihanna o spojení Paříže a své nadace. "Letos je rok vzdělání," doplnila.

Charitativní projekty byly tento týden významnou součástí programu prezidenta Macrona, jehož manželka Brigitte je zakladatelkou a šéfkou organizace Clara Lionel, která rovněž podporuje školství a zdravotnictví v chudých částech světa. Už v pondělí přijal Macron zpěváka irské kapely U2 Bona, se kterým hovořil o možnostech boje proti chudobě.

Dnešní schůzka francouzského prezidenta zpěvačky Rihanny se předem stala na sociálních sítích terčem kritiky, vtipů a karikatur. "Pane prezidente, neumím zpívat a přitom se vykrucovat, ale můžete mne přijmout, abychom si mohli promluvit o právech zvířat?" napsal například na twitteru ironicky novinář Aymeric Caron. Podle francouzského tisku ovšem mnoho autorů kritických příspěvků nezaznamenalo, že Rihannina návštěva není samoúčelná a má humanitární rozměr.