"Vážím si interpretů, kteří ve své profesi něco dokázali, a to nejen svojí popularitou nebo oblibou vlastních skladeb," uvedla Kerndlová. "Marika Gombitová všechny tyto aspekty naplnila, ale přidala k tomu ještě něco navíc. Zůstala pro své fanoušky hvězdou i několik desítek let, a stala se tak legendou. Proto, když jsem byla oslovena, abych vystoupila na jejím koncertě v Praze a interpretovala její skladbu ve svém podání, byla jsem samozřejmě poctěna," dodala.

Kerndlová v programu zazpívá píseň Prvý príbeh. Koncert bude složen výhradně z autorských skladeb Gombitové, která složila hity jako Koloseum, Paradiso, Úlomky spomienok nebo Zem menom láska.

Populární zpěvačka, která je po autonehodě od roku 1980 upoutaná na invalidní vozík, posledních 15 let vystupovala jen sporadicky. Loni byla hostem koncertů Mira Žbirky v rámci turné Road To Abbey Road v Ostravě, Bratislavě a Košicích. Žbirka byl naopak hostem jejího velkého narozeninového koncertu v říjnu, na kterém zpěvačka oslavila šedesátiny. V Praze ji přivítaly tisíce diváků dlouhotrvajícím potleskem vstoje, stejně jako na ceremoniálu při předávání cen v anketě Český slavík.

U příležitosti svého jubilea Gombitová vydala první autorizovanou autobiografii Úlomky vzpomínek, kterou napsala s Miroslavem Graclíkem. Vzpomíná v ní mimo jiné na začátek spolupráce se Žbirkou, která se datuje do druhé poloviny 70. let, kdy společně hráli ve skupině Modus.

Koncem roku 1980 měla Gombitová cestou z koncertu těžkou autonehodu, po níž zůstala upoutána na invalidní vozík. Po několika málo letech ale začala znovu zpívat. Natočila několik alb, koncertovala, až v roce 2002 ohlásila odchod z veřejného života. Gombitová třináctkrát bodovala ve slovenské zpěvácké anketě Slávik. Kromě stříbrných a bronzových ocenění má i dva zlaté Sláviky z let 1997 a 1998. Její píseň Vyznanie zvolili diváci Slovenské televize za největší hudební hit minulého století.