Biagiottiová utrpěla srdeční infarkt ve středu večer, lékařům se podařilo ji znovu oživit, žena nicméně utrpěla silné mozkové poškození. Jeho následkům dnes brzy ráno podlehla. Smrt známé návrhářky oznámila její dcera Livinia na svém twitterovém účtu.

Módní kariéru zahájila Biagiottiová v dílně své matky v Římě. Navrhovala uniformy pro personál italských aerolinek Alitalia. Svou první kolekci pak představila v roce 1972 ve Florencii a následně se začala věnovat budování vlastní značky.

V roce 1988 se Biagiottiová stala první italskou návrhářkou pořádající vlastní módní přehlídku v Číně. Představila při ní hedvábné a kašmírové šaty a halenky. Jako první měla také o několik let později přehlídku v moskevském Kremlu.

Její značka se proslavila mimo jiné slunečními brýlemi a parfémy. K nejznámějšímu z nich patří parfém Roma, tedy Řím podle rodného města návrhářky.

Biagiottiová byla velmi pyšná na svůj italský původ a po léta nosila kašmírovou šálu v barvách italské vlajky. "Myslím, že skutečným pokladem naší země je značka 'vyrobeno v Itálii'," řekla návrhářka v jednom z rozhovorů.