"Téměř to vypadá, jako by na Slavii měli přijet fanoušci Sparty, a ne hudební skupina," konstatoval při pohledu na procházející policisty se samopaly jeden z návštěvníků.

Fanoušci britské kapely se začali před stadionem scházet už několik hodin před avizovaným začátkem v 19:00. Zcela zaplnili blízké restaurace nebo využívali nabídky několika stánků u vchodů. Pořadatelé upozorňovali na důkladné kontroly. "Prosíme návštěvníky koncertů, aby zavazadla, která berou na koncerty, nepřekročila formát A4, a pomohli nám tak k rychlému a bezproblémovému vstupu do prostoru konání akce. Zároveň návštěvníky našich akcí vyzýváme, aby věnovali pozornost svému okolí a předešli tak panice a nebezpečným situacím," stojí v prohlášení pořádající agentury Live Nation.

Dále se v něm konstatuje, že bezpečnost a ochrana diváků na jejich akcích a na místech jejich konání jsou nejvyšší prioritou a agentura "aktivně spolupracuje se všemi odpovědnými složkami na zajištění bezpečnosti".

Přesun očekávaných 20.000 hudebních fanoušků zatím nevyvolal velké dopravní problémy. Pražský dopravní podnik návštěvníkům doporučuje po ukončení koncertu pěší docházku ke stanicím metra Strašnická a Želivského, odkud bude posílen provoz metra na trase A směr Nemocnice Motol. Bude rovněž reagovat na případnou zvýšenou poptávku na tramvajové lince 22 ze zastávky Slavia do zastávky I.P. Pavlova a Karlovo náměstí, případně na poptávku po autobusové lince 136 ze zastávky Slavia směr Jižní Město i směr Sídliště Čakovice.

"Na místě budou policisté řídit dopravu, ale žádá uzavírka plánována není," uvedl policejní mluvčí Jan Daněk. Zároveň doporučil motoristům, aby oblast kolem Edenu v době mezi čtvrtou a pátou hodinou odpoledne a večer po skončení koncertu raději objeli.