Mladá zpěvačka se nejprve zúčastnila českého výběru a finálového kola v únoru v pražské Hybernii. Po vítězství v Praze postoupila do San Rema, kde vystoupilo 24 dětí z 18 zemí. Nela skončila ve své kategorii druhá. Vavříny získala její soupeřka z Gruzie, která se stala i absolutní vítězkou. V ostatních kategoriích bodovali soutěžící z Malty a Indonésie.

Se symfonickým orchestrem města San Remo se mladé Češce zpívalo dobře, i když neměla tolik času na zkoušení jako v Hybernii. V Itálii se jí prý líbilo asi úplně všechno - divadlo, moře, palmy, dobré jídlo i nakupování. Kromě zpívání se stihla podívat i do Monaka nebo si prohlédnout botanickou zahradu. Do budoucna chce na sobě jedenáctiletá interpretka dále pracovat. "Chci se teď intenzivně věnovat angličtině, hraní na klavír a samozřejmě se zlepšovat ve zpěvu," uvedla.

Sanremo Junior je dětská pěvecká soutěž, která byla založena v roce 2009. Inspirací byl známý festival v San Remu. Účast v podobných soutěžích pořadatelé označují za možnost podpořit pěvecký talent dětí a mládeže.