"Podzimní turné se symbolických počtem 25 koncertů bude vrcholem ročních oslav, k nimž patří i vydání čerstvého alba. Věříme, že i další dárky a překvapení, které jsme si pro fanoušky připravili v rámci naší společné oslavy, jim přinesou stejné potěšení jako jarní část turné," řekl ČTK Fořt.

Turné zahájí 13. října v kulturním domě v Herálci a zakončí 14. prosince v pražské Malé sportovní hale.

Na všech pětadvaceti koncertech turné se jako speciální host představí punkrocková kapela zakázanÝovoce, která působí na scéně už 12 let a koncem roku 2016 vydala nové studiové album Díky vám!, které na YouTube překonalo už 1,5 milionu zhlédnutí. Dalším hostem turné bude metalový projekt Mean Messiah producenta a zakladatele studia The Barn Dana Frimla.

Posluchači se mohou těšit na tradičně bouřlivou atmosféru koncertu "Slížů", kteří často spontánně na jevišti vymýšlejí různé legrácky. "Show nemusí být jenom o nějaké pyrotechnice," uvedl před časem zpěvák a baskytarista Peter Hrivňák. Hudebník vystupující pod jménem Kuko například před lety šokoval publikum na festivalu Rock for People, když koncert absolvoval na kolečkových bruslích.

Nitranská kapela Horkýže Slíže si za čtvrt století své existence na Slovensku i v České republice získala mnoho příznivců. Na samostatných koncertech vyprodává kluby, kulturní domy i sportovní haly a stala se oblíbenou festivalovou atrakcí. Skupina odehrála přes 2000 koncertů, vydala 15 alb a na YouTube mají přes 100 miliónů zhlédnutí. V anketě Český slavík v aktuální anketě Slavík skončili Horkýže Slíže jako druhá nejoblíbenější slovenská kapela za No Name. Více informací se nachází na www.horkyzeslize.sk.