"Velký zájem o její první vystoupení v Česku jsme čekali, ale že bude až tak obrovský, to překvapilo i nás," uvedla Zlata Holušová, ředitelka festivalu Colours of Ostrava, který je také pořadatelem koncertů v Roxy. Akce Colours of Ostrava, která se letos uskuteční od 19. do 22. července, bude dalším místem v ČR, kde si mohou tuzemští hudební příznivci poslechnout novou hvězdu světové písničkářské scény.

Chlapecky působící LP v černé kožené bundě si početné fanoušky v Roxy melancholickými písněmi doprovázenými hrou na ukulele či kytaru získala hned od prvních minut. Za doprovodu kapely nabídla především skladby z loňského alba Lost On You, ze kterého pochází i stejnojmenný hit. Ze stejné desky zazněla například rockově zabarvená píseň No Witness.

"Žádná komedie, fraška, přetvářka, žádných 50 kostýmů za večer. Laura přijde, zapíská, božsky zazpívá a jde si podat ruku s publikem... Je naprosto nenucená a přitom velmi originální," vyjádřila na facebooku své dojmy z LP jedna z jejích fanynek.

Podle hudebních odborníků nabízí LP přitažlivou směs rocku, folku a popu postavenou na průzračném a hutném kytarovém zvuku s minimálním vkladem elektroniky. "Řekla bych, že jsem skrz naskrz písničkářka a chytlavost pro mě není sprosté slovo," prohlásila o sobě zpěvačka s italskými kořeny.

Šestatřicetiletá rodačka z amerického Huntingtonu na svůj úspěch čekala 15 let. Její debutové album Heart-Shaped Scar vyšlo již v roce 2001, velké pozornosti však dosáhla až svou čtvrtou nahrávkou Lost On You z loňského roku. Do té doby se také živila psaním písní pro úspěšnější kolegy, mezi které patřili Backstreet Boys, Rihanna, Rita Ora, Leona Lewisová či Cher.