Devětačtyřicetiletá americká zpěvačka s oceňovaným, charakteristicky nakřáplým hlasem nechala publikum čekat asi půl hodiny, pak se rozevřela opona, za kterou už byla hlavní hvězda v blyštivých kostkovaných šatech. Na scéně ozdobené čtyřmi domácky působícími stojacími lampami ji podporovali bubeník, baskytarista a dva hráči na klávesové nástroje, z nichž jeden obsluhoval také saxofon.

Grayová je na evropském turné k nahrávce Stripped, kterou vydala loni v září. Zařadila na ni jazzové úpravy svých starších hitů, například I Try nebo Sweet Baby, ale také nové skladby a coververze písní jiných autorů, konkrétně Boba Marleyho a skupiny Metallica. Dnes ale komorní jazzový výraz nahradila syrovějším projevem a při výběru skladeb obsáhla celou svou dosavadní kariéru.

Koncert začala písní Relating to a Psychopath z roku 2001, následovala skladba Why Didn’t You Call Me z debutového alba On How Life Is vydaného ještě o dva roky dříve. Od britské skupiny Radiohead si Grayová půjčila píseň Creep.

Evropské turné zpěvačky začalo 1. března v Helsinkách. Z Brna pokračuje do Vratislavi a Vídně, skončí v dubnu v Lisabonu. V Česku naposledy účinkovala předloni v únoru, kdy její koncert hostil pražský klub SaSaZu. Tamtéž se představila také v roce 2009.

Grayová je držitelkou hudebního ocenění Grammy, cen MTV a uspěla i v Brit Awards. Mezi její vzory patří například Stevie Wonder, Marvin Gaye nebo Aretha Franklinová. Uplatnila se také jako herečka, skladatelka a producentka.