"Na koncertech zahraju nový program obsahující to nejlepší z mých dvou alb Mandolina a Spolu. Zazní i starší rockové pecky, vystoupím společně s kapelou," řekl ČTK devětadvacetiletý Ďurica.

Divácká anketa OTO je na Slovensku po zrušení hudební ankety Slávik pro představitele středního proudu nejdůležitějším ukazatelem popularity. Na slovenské televizní obrazovky se hudba podobně jako v Česku dostává méně než v minulosti.

"S hudbou v televizi je to problém, musíme o prostor na obrazovce bojovat. Ale já mám poslední tři roky úspěšné období, kterému předcházelo deset let snažení. Možná mi pomohlo, že jsem se objevil v různých televizních show, byl jsem hostem Miss, různých charitativních programů, před lety jsem zpíval v úspěšném pořadu Legendy popu a mohl pomoci i internet, kde mají moje klipy miliony zhlédnutí," uvedl rodák z Nitry.

V nominacích na cenu OTO byl Ďurica s Mirem Žbirkou a Samuelem Tomečkem. "O to více si výhry cením. Žbirka je velký profík a inspirativní člověk, Tomeček je zase často na obrazovce díky účasti v oblíbené show Milujem Slovensko," konstatoval.

Přestože je Ďurica slovenskou popovou hvězdou, uvědomuje si, že v České republice si svoji pozici musí teprve vybudovat. "Moje pozice v Česku není tak silná jako na Slovensku, ale pokusím se objevit i na letních festivalech. Uspět u českých posluchačů je pro mě velká výzva," podotkl.

Skladatel, textař a hudební producent Ďurica působil jako baskytarista a zpěvák ve skupinách Analógia a Storm. Jeho sólové pěvecké začátky jsou spojeny s prvním ročníkem show Slovensko hledá Superstar. První album Cukor a Soľ vydal v roce 2006. O rok později byl předskokanem na českém turné skupiny Peha. V roce 2011 vydal ve vlastní režii album Dávno zomrel rock'n'roll. Loni získal slovenskou hudební cenu za nejhranější skladbu Neľutujem. Cenu uděloval tamní ochranný svaz autorský (SOZA).