Po první Beats Evolution konferenci se pořadatelé na dvoudenním setkání zaměří na producentské workshopy a začínající umělce. Zájemci se podle nich mohou těšit na poslech demo nahrávek i setkání s některými z předních drum and bass producentů. Začínající producenti zároveň budou mít možnost probrat svou tvorbu s předními bass umělci.

Beats Evolution Workshops spolupořádá tým, který stojí mimo jiné za festivalem Let It Roll, jehož zimní verze se koná v pražských Letňanech.Ve dvou halách se tam představí zástupci drum and bassové scény, mezi jinými Andy C a oblíbený Wilkinson, kteří představí melodičtější subžánry drum and bassu. Druhá scéna nabídne drsnější Black Sun Empire. Dále vystoupí Gridlok, Maztek, Lenzman, InsideInfo, Delta Heavy, The Prototypes či Misanthrop. Návštěvníci se mohou těšit na pohyblivou scénu a šest metrů vysokého robota nesoucího na prsou nový symbol festivalu.

Zatím poslední ročník letního festivalu Let It Roll loni v červenci na bývalém vojenském letišti v Milovicích na Nymbursku přilákal desetitisíce příznivců taneční hudby. Let It Roll se koná pravidelně v polovině léta. Předloni se přestěhoval z benešovských kasáren do Milovic, kde ho navštívilo přes 20.000 lidí denně. Hudební program festivalu se z větší části zaměřuje na žánr drum and bass, oblíbený styl elektronické hudby, který se začal rozvíjet v 90. letech v Británii.