Předprodej vstupenek pro veřejnost bude zahájen v pondělí 12. prosince.

Multižánrový hudebník Sting, který proslul jako ochránce lidských práv a deštných pralesů, letos vydal album nazvané 57th & 9th. Skladby pro něj psal přímo ve studiu, přičemž mu pomáhali muzikanti Vinnie Colaiuta, Dominic Miller, Jerry Fuentes a Diego Navaira. "Jsme opravdu šťastní, že se nám podařilo získat Stinga pro Prague Metronome Festival 2017 a že můžeme tuto radost sdílet se všemi fanoušky. Bude to zároveň Stingova česká festivalová premiéra a jsme nadšeni, že to bude právě na Metronomu," uvedla hlavní dramaturgyně Barbora Šubrtová.

V Česku vystoupil Sting několikrát, naposledy v listopadu 2012 v Ostravě. Loni se měl v pražské O2 areně uskutečnit koncert Paula Simona a Stinga v rámci jejich společného turné On Stage Together. Byl však zrušen, důvodem bylo podle pořadatelů Stingovo náhlé onemocnění.

Sting, vlastním jménem Gordon Sumner, stál nejprve v roce 1977 u zrodu slavné kapely The Police, první sólové album vydal o osm let později. Za svou kariéru prodal téměř 100 milionů alb jako sólový umělec a získal deset cen Grammy, Zlatý glóbus, cenu Emmy a tři nominace na Oscara. Koncertem Stinga se v Paříži letos v listopadu znovu otevřel klub Bataclan, který se stal před rokem terčem teroristického útoku s 90 oběťmi.

Na první ročník Metronomu si podle pořadatelů zakoupilo vstupenky 7500 lidí. Festival v areálu holešovického Výstaviště uvedl vedle hlavní hvězdy Iggyho Popa také skupiny Crystal Fighters a Foals. Z tuzemské scény pak J.A.R. s gospelovým sborem Maranatha či Ivana Krále s Jiřím Suchým a další interprety.