Tento model obdrželi ruští vítězové z Ria, stříbrní medailisté dostali BMW X5 a bronzoví BMW X3.

Osobní automobily jsou v Rusku už tradiční součástí odměn. Po hrách v Londýně 2012 dostali medailisté vozy Audi a po zimní olympiádě 2014 v Soči pro změnu mercedesy.

Jeden z mercedesů si tehdy odvezl krasobruslař Maxim Traňkov, podle kterého si však málokterý z olympioniků může takový automobil dovolit. "Copak nikdo nepomyslel na to, že tahle auta nejen podléhají dani z luxusního zboží, ale také jejich provoz není zrovna levný a výdělky se nedá pokrýt? Taky bych svoje auto prodal... Nebo si všichni myslí, že každý sportovec je placen jako fotbalista, hokejista nebo tenista?" napsal na twitter mistr světa a Evropy v tanečních párech.

BMW dostala i sportovní gymnastka Seda Tutchaljanová, která si ho však příliš neužije, protože je jí teprve sedmnáct let a nemá řidičský průkaz.

Nejen koně pod kapotou si může užívat zápasník Abdulrašid Sadulajev. Dvacetiletý olympijský vítěz a mistr světa ve váze do 86 kg obdržel kromě centrálních odměn navíc v rodném Dagestánu šest milionů rublů (2,2 milionu korun) a dostihového koně.