Festival se konal počtyřiadvacáté. Jeho největší hvězdou byl Tom Jones, který zazpíval v pátek večer. Benátská! měla vyšší návštěvnost než loni, kdy činila zhruba 17.000 lidí. "Podle pořadatelů bylo prodáno zhruba 19.000 lístků," řekla Šrýtrová. U dopravních přestupků šlo převážně o překročení povolené rychlosti nebo parkování na místech, kde to je zakázáno. Dva řidiči byli pod vlivem drog a dva pod vlivem alkoholu. "V jednom případě jde o trestný čin, řidič měl přes promile," uvedla mluvčí.

Policie jinak akci hodnotí jako klidnou, nasazeno bylo 150 policistů. Zkontrolovali 207 vozidel a 234 osob. "Nestalo se nic závažného. V přestupkovém řízení se budou řešit dva konflikty mezi účastníky festivalu," řekla Šrýtrová. Policie prošetřuje ještě poškození jednoho stánku s občerstvením z noci na sobotu. "Někdo prořezal boční plachty, ale nic neukradl. Škoda je podle předběžného odhadu 4000 korun," dodala mluvčí.

Loni policisté řešili na festivalu pět trestných činů a 14 přestupků. Neukázněným řidičům uložili 55 pokut, dalších 12 přestupků se řešilo ve správním řízení. Zadrželi také šest řidičských průkazů. Jeden řidič byl pod vlivem alkoholu a pět pod vlivem drog.