"Představí se hráči a hráčky, kteří mají něco společného s brněnským basketbalem. Považuji za bezvadnou myšlenku, že má akce charitativní charakter," uvedl na dnešní tiskové konferenci kouč Jan Bobrovský. V jeho týmu pod názvem Bobříci se představí Michal Křemen, Patrik Auda, Martin Šibal, Štěpán Vrubl, Ivo Prachař, Roman Zachrla, Jiří Černošek, Jaroslav Prášil, Zuzana Žirková, Petra Kulichová, Kateřina Sedláková, Tereza Pecková či Miloslava Šibalová.

Soupeřem budou Mikymausové, které bude z lavičky řídit trenér Miroslav Pospíšil. Pod jeho vedením získali brněnští basketbalisté před dvaceti lety dosud poslední mistrovský titul. "Utkání beru jako rozlučku s mužským basketbalem v Brně. A také s podtextem nostalgie," poznamenal Pospíšil.

Oba zkušení trenéři si hráče do týmů vybírali při posezení u kávy. Dominantními osobnostmi Mikymausů budou Petr Benda s Hanou Horákovou. Kromě nich se představí Ondřej Šiška, Petr Czudek, Radek Nečas, Filip Šmíd, Aleš Kočvara, Jan Křivánek, Jakub Krakovič, Michaela Stejskalová, Veronika Vlková, Romana Hejdová a Klára Křivánková.

Nápad na uspořádání akce se zrodil v hlavě brněnské basketbalistky Barbory Kašpárkové, dcery fotbalové legendy Karla Kroupy a neteře atletické mistryně světa Šárky Kašpárkové. "V lednu jsem se zranila a ve volném čase mě napadla myšlenka, že by bylo dobré připomenout deset let od vítězství v Evropské lize. Všichni oslovení přislíbili účast s výjimkou Ivany Večeřové a Jany Veselé, které se omluvily," řekla Kašpárková, která vymyslela i charitativní charakter akce. Vstupné na utkání bude minimálně 80 korun a celý výtěžek poputuje na pomoc dvouleté Aničce z Brna, která se narodila s vážným handicapem ruky a čeká ji operace v zahraničí.

Exhibiční utkání začne v 18:00, o dvě hodiny dříve se odehraje přípravný zápas sedmnáctiletých basketbalistek ČR - Francie.