Do hlasování v anketách Drum&Bass Arena Awards a Bass Music Awards se každoročně zapojují desítky tisíc hudebních fanoušků a odborná veřejnost po celém světě. V domácí anketě BestCOOLfest se utkávají největší hudební festivaly v ČR. "Co se týče anket, tak jsme letos vyhráli vše, co se dalo. Máme z toho neskutečnou radost, protože to především reflektuje spokojenost našich návštěvníků s festivalem," uvedl ředitel Let It Roll Zdeněk Souček.

Let It Roll se koná pravidelně v polovině léta. Letošní osmý ročník se uskutečnil na letištní ploše u Milovic ve Středočeském kraji. Navštívilo jej přes 20.000 návštěvníků denně, přibližně o 5000 více než loni. Termín dalšího festivalu je stanoven na 28. až 30. července 2016.

Drumandbassový festival Let It Roll se letos přesunul z benešovských kasáren na bývalé vojenské letiště v Milovicích na Nymbursku. Přestěhování dopomohl podle organizátorů vysoký zájem o vstupenky v předprodeji v zahraničí. "Přesun na větší plochu byl nevyhnutelný a po dlouhých úvahách jsme došli k názoru, že milovické letiště bude ideálním místem konání dalších ročníků," podotkl ředitel festivalu Souček. Druhou podstatnou novinkou pro návštěvníky letos bylo prodloužení festivalu ze dvou na tři dny.

Festival se stěhoval už podruhé. Do roku 2012 se konal v pískovně Oplatil u Pardubic a předchozí dva ročníky byly v benešovských Táborských kasárnách. V Benešově přehlídku zpočátku provázely stížnosti na hluk a hygienici kvůli tomu organizátorům udělili pokutu.

Hudební program festivalu se z větší části zaměřuje na žánr drum and bass, oblíbený styl elektronické hudby, který se začal rozvíjet v 90. letech v Británii. Dnes má jednu z největších posluchačských základen společně se styly jako trance, house nebo techno a tvoří součást dramaturgie většiny velkých festivalů s elektronickou muzikou. Drumandbass se navíc často objevuje v reklamách, televizních znělkách, filmech, seriálech, zábavních pořadech nebo počítačových hrách.

Více informací se nachází na www.letitroll.cz nebo www.facebook.com/letitrollcz.