"Vznik současného sedmičlenného dynamického tělesa, jehož rytmus udávají tři bubeníci, inicioval před dvěma lety kytarista, zakladatel a jediný stálý člen King Crimson Fripp," uvedla Dědková. Předprodej vstupenek v cenách od 990 do 1590 korun bude zahájen v 27. listopadu.

V sestavě kapely, která se v prosinci ze současného kanadského turné přesune do Japonska, je také bubeník Pat Mastelotto, který se s formací KO-MA-RA minulý rok představil v Ostravě, Brně a Praze. Loni v pražském divadle Archa přivítali také projekt The Crimson Project, který je odnoží King Crimson, v níž vystupují tři hudebníci původní legendární kapely. Se svolením a osobní podporou Frippa se převážně zaměřují na repertoár od začátku 80. až do poloviny 90. let. King Crimson s Frippem a zpěvákem a kytaristou Adrianem Belewem v Praze vystoupili několikrát, poprvé v roce 1996.

King Crimson založil Fripp v roce 1968 a o rok později už kapela vystupovala po boku Rolling Stones v Hyde Parku. Častých personálních změn skupina využívala i k obměně nástrojového složení a ke zvukovému posunu. V průběhu let tak v její tvorbě dostal prostor vedle rocku i folk, jazz, metal či elektronická hudba. Jejich progresivní přístup k hudbě inspiroval mnoho kapel