Cora je s medvídětem uzavřena v porodním boxu, kde ji chovatelé pozorují prostřednictvím kamer. Z boxu se k jejich spokojenosti často ozývá zvuk podobný startování traktoru, což je jasná známka úspěšného kojení medvíděte. "Mládě při něm získává v mateřském mléce látky nezbytné pro posílení imunity. Bez nich by nemělo velké šance na přežití," vysvětlil ředitel.

Chovatelé dělají vše pro to, aby medvědice měla absolutní klid. Ve stresu by totiž mládě mohla zahubit. K porodnímu boxu se nikdo nepřibližuje, část zahrady s expozicí ledních medvědů je zcela uzavřená. První záběry z on-line kamery s medvídětem ukáže zahrada veřejnosti tuto neděli ve 13:00 v sále své kancelářské budovy. Příští týden budou umístěny na web zahrady www.zoobrno.cz.

Samice ledního medvěda Cora je chloubou brněnské zoo. V roce 2007 přivedla na svět a odchovala dvojčata Billa a Toma a v roce 2012 dvojčata Kometu a Nanuka. Pokud vše půjde dobře, bude s novým přírůstkem ve výběhu na jaře příštího roku. "Až pak se dozvíme, a to při veterinárním vyšetření mláděte, zda jde o samečka či samici," dodal Hovorka.