Pražský módní týden pokračuje přehlídkami až do neděle. Hostit je bude také štvanický Mystic Skatepark. Po Praze jsou v rámci akce otevřená studia a ateliéry módních tvůrců, výstavy i designové obchody s módou.

Absolventka pražské UMPRUM i stáží v Paříži Zuzana Kubíčková vytváří výrazně ženskou módu, její modely zdobí krajky, výšivky i perly. V Česku získala titul Módní designér roku 2011. V návrzích pro následující sezonu jaro/léto 2016 si pohrála s tematikou hazardu u karetních her.

"Adrenalin a radost ze hry se v kolekci propojí s motivy karetních symbolů například ve formě výšivky. Zábrany jdou stranou, zelenou dostává odvaha a chuť riskovat. Není se čeho bát, esa v rukávu nejsou potřeba, je to jen hra... zábava se špetkou balancování na tenkém ledě," řekla Kubíčková o svých nových modelech. Použila pro ně bílou, černobílou a šedou barevnou variaci a transparentní materiály. Šaty mají jednoduché, často geometrické střihy.

Kateřina Geislerová se svému oboru začala věnovat v Paříži, kde si po studiu a stážích u francouzských módních domů a ve vysoké konkurenci francouzské módy otevřela vlastní butik. Její výrazně ženská tvorba si brzy našla i české zákaznice a módní znalce. Kolekce pro jaro/léto 2016 je podle ní charakterizovaná protikladem dne a noci.

Její novou kolekci charakterizuje také jednoduchost. Některé modely vycházejí z klasického pánského obleku, posunutého jemnými detaily či materiálem k ženskému výrazu, jiné zase variují tradiční střihy šatů, které ozvláštňují neobvyklá nařasení, přidání či ubrání látky tam, kde by obvykle byla či nebyla očekávána. Většina je v černé, bílé či černobílé barvě.

Mercedes-Benz Prague Fashion Week patří do celosvětové sítě módních akcí organizovaných mimo jiné v New Yorku, Berlíně, Sydney, Moskvě, Istanbulu či Mexiku. V Praze se koná od roku 2010 a loni na podzim jej navštívilo 15.000 diváků.