Nové muzeum se soustřeďuje výhradně na svět zábavy, a především pak na hvězdy takzvané "korejské vlny" v hudbě a televizních seriálech, jež se staly nejznámějším a největším jihokorejským kulturním exportním artiklem.

Výsledkem je, že v soulském muzeu Grévin se družně setkávají světové kultovní osobnosti, jako například Michael Jackson, s voskovými dvojníky jihokorejských televizních hvězd ze seriálu Zimní sonáta, který je obrovským hitem v Japonsku.

Právě obliba korejských hereckých hvězd a fenomén rappera Psy, jehož Gangnam Style vzal svět doslova útokem, byly důvodem, proč si muzeum Grévin vybralo pro svou první asijskou odbočku právě Soul. A bonusem je i skutečnost, že největší soupeř muzea Grévin - Madam Tussaud - má svá vosková muzea v Bangkoku, Hongkongu, Šanghaji, Singapuru a Tokiu, ale ne v Jižní Koreji.

V květnu loňského roku otevřelo muzeum Grévin svou odbočku také v Praze, které na ploše 3000 metrů čtverečních ve třech patrech domu v Celetné ulici nabízí tuzemské i zahraniční osobnosti.