V Plzni od pátku do dnešního večera vystoupilo na sedmi scénách téměř 80 domácích a zahraničních kapel a dýdžejů ze všech koutů Evropy. Za tři dny podle pořadatelů prošlo pokladnami areálu 12.000 lidí. Mnozí z nich si zakoupili pouze jednodenní vstupenku. Sobotní program, kde byl vrcholem koncert britské kapely Motörhead, navštívilo přibližně 10.000 lidí.

Před The Parov Stelar Band předvedl publiku svou pestrou show Vojtěch Dyk s brněnským B-Side Bandem a trojicí vokalistek. V jazzové úpravě vedle vlastních skladeb nabídli například hity jako Can't Buy My Love od Beatles nebo Aeroplane z repertoáru Red Hot Chili Peppers. Davy pod jevištěm pobavilo i listování zpěvníkem Já, písnička, ze kterého Dyk vybíral notoricky známé písně. "Některé hodnoty přetrvávají," konstatoval, když stovky lidí odzpívaly Anděla Karla Kryla.

Pozornost vzbudila svěží show anglické popové skupiny The Ting Tings v čele s blonďatou kytaristkou a zpěvačkou Katie Whiteovou, která se proslavila hity Great DJ a That's Not My Name.

Pořadatelé dnes museli řešit problém s kapelou Scarecrow, která nemohla vystoupit kvůli zlomené ruce baskytaristy. Francouzskou skupinu na scéně nahradili Baden-Baden z Chorvatska. Návštěvníky na menších scénách zaujaly mimo jiné JoyCut z Itálie nebo finská kapela French Films. Festival si dal za cíl přivítat v Plzni minimálně jednoho zástupce z každé země Evropské unie. Téměř se to podařilo, chyběli jen hudebníci z Malty a Portugalska.

Program nabídl nejen hudební vystoupení, ale i výstavy, workshopy či kinokavárnu. Pro zájemce byla k dispozici také ukázka odborné péče o zuby a zdravotní prevence s asistencí 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy.

Festival provázelo tropické počasí. V Plzni-Bolevci bylo podle Českého hydrometeorologického ústavu 38,2 stupně Celsia, což o 1,7 stupně překonalo rekord z roku 1999. Na západě Čech hrozily silné bouřky, festivalu se ale vyhnuly.

Rock for People Europe se konal jako součást projektu Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015. Více informací se nachází na www.rockforpeople.cz.