Kromě hlavních hvězd Vladimíra Mišíka a jeho hostů, kapely Mňága a Žďorp, britských The Pretty Things či americké skupiny Simeon Soul Charger pořadatelé odtajnili další hosty, vystoupí například také slovenský zpěvák Pavol Hammel. "Na svém kontě má bezmála čtyřicet vydaných alb, z nichž aktuální vyšlo jako 2CD na sklonku loňského roku. Pro festival připravil akustický set s virtuózním kytaristou Jurajem Burianem," uvedl Smolka.

"Poctu B. B. Kingovi složí v M-klubu Silvia Josifoska Trio - Deep in blues, Američan David Evans, šaman slovenského blues Juraj Dura Turtev s kytaristou Ivanem Tomovičem a duo slovenských hráčů na rezofonické kytary Ľuboš Beňa a Peter Bonzo Radványi, který ostatně také patří k veteránům československého bigbeatu," uvedl Smolka.

Páteční Midnight Show bude patřit irskému projektu I´m Your Vinyl multiinstrumentalisty Kena McHugha a Dany Donnelly. "Společně vytváří krásné melodické skladby v tanečních rytmech," uvedl Smolka. Program festivalu je na internetových stránkách valasskyspalicek.kzvalmez.cz.