"Chystaná deska s Honzou Saharou je pro mě zase smysluplná práce. I do budoucna, protože vzniká něco nového. Nemusím se ohlížet za tím, co bylo a můžeme se vydat novou cestou," řekla dnes ČTK Šrůmová.

Společný projekt vznikl zhruba před půl rokem, krátce poté, co spolu Hedl a Šrůmová začali žít. "Blanka definitivně zavrhla spolupráci s Tichou dohodou, tak jsme vcelku logicky jako dva muzikanti spolu začali dělat muziku," uvedl Hedl, který je autorem většiny nových písní. "Blančin přínos tam samozřejmě je. Nejsem výhradní autor, má do toho vždy možnost vstoupit. Takže já odedřu tu rachotu a Blanka tam dodá ty majstrštyky," dodal s úsměvem.

Hudební dvojice se do konce týdne chystá na crowdfundingový portál Hithit umístit vizitku s žádostí o finanční příspěvek na svůj projekt. Podobným způsobem již požádal o finanční podporu své fanoušky například písničkář Xavier Baumaxa, skupina Už jsme doma, Mňága a Žďorp nebo Lenka Dusilová. "Když budou pohromadě finance, můžeme v podstatě okamžitě začít točit. Materiál už je kompletně připravený," sdělila Šrůmová.

Hedl se Šrůmovou za sebou mají řadu vystoupení, například v pražských klubech Malostranská beseda, Balbínka nebo Vagon. V létě je mimo jiné čeká koncert na Open air festivalu Trutnoff. "Vedle našich nových písní lidem hrajeme i to, co jsme dělali v minulosti. Je to ve fázi takového průzkumu bojem. Reakce lidí na koncertech jsou zatím povzbudivé. Na základě jejich reakcí se dramaturgie chystaného alba dělá mnohem lépe," podotkl Hedl, který prozradil, že album koncipoval jako nahrávku pro rovnocennou pěveckou dvojici.

Šrůmová se proslavila v 90. letech především jako zpěvačka a spoluautorka hudby a textů kytarové skupiny Tichá dohoda, s níž pak natočila všechna její nejvýznamnější alba. Působila v projektu Kašpárek v rohlíku a podílela se také jako host na nahrávkách Romana Horkého a skupiny Kamelot. Vydala dvě sólová alba a loňské EP se čtyřmi písněmi Divokej Praha-západ.

Hedl působil ve skupinách Precedens či Duševní hrob. Sám vydal několik singlových alb. Studoval výtvarnou činnost na Střední uměleckoprůmyslové škole v Praze, kde se potkal s Martinem Němcem. Spolu s ním založil Duševní hrob a nedlouho poté pak Precedens.

Hedl ze skupiny odešel v roce 1984. O deset let později vydal své první sólové album nazvané Tajnej svatej s hitem Tisíc jmen, který nazpíval s Bárou Basikovou, pro kterou napsal písně Souměrná (s Otou Balážem) nebo Když se snáší déšť, kterou později proslavil Kamil Střihavka. Jeho posledním albem je Matka Zebra z roku 2001. Je také autorem textů k muzikálům Michala Pavlíčka Excalibur (spolu s Vlastou Třešňákem) a Obraz Doriana Graye.