Nejvýše postavenou novinkou je v žebříčku IFPI na druhém místě deska Sol Invictus kapely Faith No More, třetí je kompilace Krausberry, šestý je Majk Spirit s nahrávkou Y White, na sedmém album Tří sester Fernet Underground a první desítku uzavírá Abraxas s nahrávkou Klid!.

V čele žebříčku alb největší tuzemské pobočky hudebního internetového obchodu na světě iTunes je rapper A$AP Rocky se svým druhým albem At.Long.Last.A$AP, které následuje po dva roky staré nahrávce Long. Live. A$AP.

Zatímco prodeji fyzických nosičů vládnou především tuzemské novinky, v českém žebříčku alb iTunes je z novějších nahrávek jen skupina Kryšof a její Srdcebeat a Monkey Business s novinkou Sex and Sport? Never!. V obou žebříčcích se v první desítce vyskytuje pouze Sol Invictus od Faith No More, kteří se příští týden představí v České republice na festivalu Rock for People.

Celkové tržby z prodejů hudby se v ČR meziročně zvýšily o čtyři procenta na 453 milionů korun. Příjmy z prodeje nahrávek členských firem IFPI se meziročně zvýšily o sedm procent na 283 milionů korun, údaj zahrnuje fyzické i digitální prodeje. Samotné digitální prodeje vyskočily o 46 procent a jejich podíl na celkových prodejích tvoří 36 procent.

Softwarový internetový obchod s digitálními médii iTunes Store, který provozuje Apple, vznikl v roce 2003. Na českém trhu od roku 2013 působí další internetové hudební servisy Deezer, GooglePlay a Spotify.

Hitparáda IFPI

1. Radůza - Marathon (Příběh běžce)

2. Faith No More - Sol Invictus

3. Krausberry - Best Of 31

4. Aneta Langerová - Na Radosti

5. David Koller - ČeskosLOVEnsko

6. Majk Spirit - Y White

7. Tři sestry - Fernet Underground

8. Karel Kryl - Bratříčku, zavírej vrátka

9. Chinaski - Rockfield

10. Abraxas - Klid!

iTunes

1. A$AP Rocky - At.Long.Last.A$AP

2. Monkey Business - Sex and Sport? Never!

3. Kryštof - Srdcebeat

4. Faith No More - Sol Invictus

5 Kabát - Po čertech velkej koncert

6. Myd - Bromance #20: Número Uno - EP

7. Kryštof - Inzerát

8. Adele - 21

9. Tomáš Klus - Racek

10. Lucie - Best Of