Plovoucí chodník na hladině jezera bude 16 metrů široký a vznikne z 200.000 polyetylenových kostek pokrytých jásavě barevnou nylonovou látkou. Celkem se jí na projekt spotřebuje 70.000 čtverečních metrů.

"Člověk ucítí pod nohama vlny," popsal brzy osmdesátiletý Christo pocit, který chce budoucím návštěvníkům své instalace vyvolat. Plovoucí mola budou na jezeře Iseo umístěna pouze 16 dní v červnu 2016 a podle všeho budou atrakcí, která přitáhne tisíce lidí.

Projekt má stát deset milionů eur, které investuje sám autor. Spoléhat ale bude i na pomoc stovek dobrovolníků, kteří mají pomáhat s instalací na hladině jezera.

V Bulharsku narozený výtvarník Christo se proslavil v uměleckém páru spolu se svojí manželkou Jeanne-Claude, od její smrti v roce 2009 ale žádné větší dílo nevytvořil. Naposledy tak na sebe upozornil projektem Brány (The Gates), který byl k vidění v roce 2005 v newyorském Central parku. Nad 37 kilometry cest vedoucích přes park nechal s manželkou postavit 7500 bran vysokých téměř pět metrů, na nichž visely pruhy oranžovožluté látky.

Christo se ale proslavil zejména svými "balicími" projekty: látkou nechal pokrýt mrakodrapy, část australského pobřeží, římské hradby, živé stromy, pařížský most Pont Neuf (1985) či berlínský Říšský sněm (1995).