Společné vystoupení v rámci letních festivalů je podle manažera Arakainu Petra Kubáně výsledkem velkého zájmu o Arakain s Lucií Bílou ze strany fanoušků i pořadatelů.

Jarní turné s názvem Arakain & Lucie Bílá XXXIII Tour 2015 odstartoval 4. března koncert v Polné na Jihlavsku. Turné čítá 24 koncertů a potrvá do 15. května. Závěrečný koncert bude v Jindřichově Hradci.

Bílá s Arakainem vystupovala tři roky v počátcích své kariéry, poté se vždy po pěti letech zúčastňovala jeho výročních akcí. Na festivalu v Milovicích vystoupí Horkýže Slíže, Peter Nagy, Divokej Bill, Mandrage, Mňága a Žďorp, No Name, Mig 21, Ine Kafe, Vypsaná fixa, Katapult, Škwor, Citron, Wohnout, Ewa Farna, Xindl X, UDG, Sto zvířat a mnoho dalších.

Votvírák, zaměřený převážně na rock, pop a hip hop v provedení českých a slovenských interpretů, loni přilákal přibližně 70.000 návštěvníků, skoro dvakrát více než rok předtím. Pořadatelé vyzývali hudební fanoušky, kteří neměli zakoupenou vstupenku, aby na festival nejezdili. Ucpané byly všechny příjezdové cesty i samotné Milovice. Lidé v kolonách čekali až tři hodiny. Policie potvrdila rekordních 10.000 vozidel a 15.000 stanů. Vstupenky na letošní festival jsou v prodeji prostřednictvím festivalového webu www.votvirak.cz, a v předprodejní síti společnosti Ticketstream.