Pod taktovkou režiséra Romana Štolpy se v díle Milana Steigerwalda a Pavly Forest představili v hlavních rolích Jiří Zonyga (Faust) a Viktor Dyk (Mefistofel). Na představení se podílí rovněž unikátní soubor pohybového divadla Teatr Novogo Fronta.

Právě členové tohoto mezinárodního souboru rozptýleni mezi sedačkami bavili svými kousky publikum ještě před začátkem premiéry. Tanečníci a akrobaté pod vedením choreografky Iriny Andrejevové ve Faustovi představují šest Buffonů, zlých klaunů. Skrze pohyb vyjadřují pokušení, které Fausta na jeho cestě za poznáním svádí ke zlu. "Jsou specifičtí, svérázní, často pracují se symbolikou a nebojí se riskovat. To se mi líbí." podotkl režisér Štolpa, který s RockOperou Praha spolupracuje od roku 2010. V předchozích letech se například ujal režie oper Antická trilogie nebo Romeo & Julie.

V muzikálu plném filmových projekci, světelných a pyrotechnických efektů se vedle Zonygy a Dyka na jevišti objevili také Pavla Forest v roli Hospodina a také Jan Toužimský z Arakainu jako Wolfgang. Ve specifických podmínkách RockOpery se sedadly kolem téměř celého jeviště se vystupujícím snadno podařilo navázat kontakt s diváky, kteří každou skladbu odměňovali bouřlivým potleskem.

"Je to nářez. Škoda, že není úplně rozumět všem textům, ale každému je snad jasné, o co ve Faustovi jde," uvedla jedna z divaček, jejíž hlavu zdobily čertovské červené růžky.

RockOpera Praha uvádí autorská díla Milana Steigerwalda a Pavly Forest, nastudované režisérem Romanem Štolpou. Loni měla v RockOpeře premiéru metalová opera 7 proti Thébám.