"Jsem velmi ráda, že se vracím do Prahy. Dalo by se říci, že jsem v Praze v 80. letech začínala svoji kariéru, a proto se velmi těším na všechny ty vzpomínky, na atmosféru zlatého věku," vzpomínala německá zpěvačka. V metropoli naposledy připomněla své hity před třemi lety v Paláci Žofín. Koncert zde v dohledné době nechystá.

Moderování party se ujme Mahulena Bočanová, která podle svých slov Sandru v dětství doslova "žrala". "Měla jsem dokonce její plakát vylepený v koupelně a s moji první láskou jsme se kvůli ní často hádali, protože ona se mu hrozně líbila a já na ni žárlila," sdělila Bočanová s tím, že 80. léta byla nejkrásnějšími lety jejího života, a to přesto, že "móda v té době byla příšerná".

Jednapadesátiletá Sandra, jejímž manželem byl známý producent a hudebník Michael Cretu stojící za projektem Enigma, vydala zatím poslední sólovou desku Stay In Touch v roce 2012. Objevena byla v roce 1976 hudebním producentem George Romanem. Stala se členkou dívčího tria Arabesque, které se sice neprosadilo v Evropě, ale v Japonsku vydalo 15 alb a 30 singlů. Úspěch v Evropě Sandra zaznamenala až po rozpadu Arabesque. V polovině 80. let natočila s Hubertem Kahem singl Maria Magdalena, který získal první místo v hitparádách ve 21 zemích. Následovaly další hity In the Heat of the Night, HI HI HI a Innocent Love.

Od roku 1990 je jako zpěvačka součástí úspěšného projektu svého bývalého manžela s názvem Enigma. Za svou kariéru prodala již více než 30 milionů desek.