Podle režiséra nebylo těžké tyto dva světy skloubit, nezbytné však bylo najít novou divadelní řeč. "Myslím, že by nefungovalo, kdyby malí museli dělat, že jsou profesionální herci, a stejně by nešlo, kdyby se dospělí začali pitvořit nebo stylizovat do mladých. Takže mít tu trpělivost a chuť, najít společnou uměleckou divadelní řeč, to je základ. Pokud se to povede, a nám se to povedlo, tak je to hrozná radost, protože to jsou cesty nové, protože člověk tam na každém kroku něco objevuje," uvedl.

Vybraní mladí herci jsou podle jeho slov velmi talentovaní. V inscenaci se objeví 14 herců ve věku 11 až 18 let, kteří pocházejí z různých částí Zlínského kraje. Vybráni byli ze sedmi desítek dětí. "Ty děti jsou elita, většinou mají zkušenosti z recitačních soutěží i z divadelních vystoupení v rámci ZUŠ. Mnohé z nich mají skvělé předpoklady, věnovat se herectví dál třeba na konzervatoři," uvedl režisér.

Povídky z jedné a druhé kapsy jsou podle něj představením pro celou rodinu. "Je to špíl hravý, komiksový, dětem blízký, protože ho spoluvytvářely. Situace jsou jim přirozené, protože řada z nich vychází ze společných improvizací," řekl Kracík. Inscenace bude na běžném repertoáru divadla, v plánu jsou také zájezdy.

S dětmi hrají herci Matěj Štrunc a Markéta Holcmanová, kteří ztvárňují role asistentů detektivů. "Setkala jsem se díky projektu s velkou spoustou talentovaných dětí, je to cenná zkušenost. Je to obohacující, jsou tak osobití, přirození," řekla Holcmanová. Pro mnohé děti je možnost hrát s profesionály splněním snu. "Je tady obrovský prostor, všechno je velké, spousta kostýmů, rekvizit, kulis, je to něco úplně jiného," uvedla osmnáctiletá Adriana Hrubanová, pro kterou byla obohacující nejen práce s režisérem, ale také poznání divadelního zákulisí.