Autorem libreta a textů písní je scénárista původního filmu Bruce Joel Rubin, hudbu složili přední autoři popové hudby Dave Stewart a Glen Ballard, řekl dramaturg Pavel Bár. "Je to skvělá emotivní muzika," řekl Olšovský. Muzikál měl premiéru v roce 2011 v Manchesteru a brzy poté byl uveden i v londýnském West Endu či na newyorské Broadwayi.

Inscenace je podle tvůrců náročná. Interpreti se musejí vypořádat s častými změnami prostředí. Jen ve finálovém čísle první poloviny představení se vystřídá 12 prostředí. "Co se týká dynamiky, tak to je šrumec. Ale máme zkušenosti ze zkoušek, že když se přestavba, která je součástí choreografie, najednou vyloupne, stane se kouzlo," řekl Olšovský.

Muzikál nabízí romantický, tajemný, napínavý i humorný příběh o návratu ducha zavražděného bankéře Sama k snoubence Molly a o jeho snaze objasnit svou náhlou smrt. Ke komunikaci s Molly využívá falešné médium, šarlatánku Odu Mae. I když představitel hlavní role Režný se narodil až rok po uvedení filmu, považuje ho za ikonický snímek. "Lumír (Olšovský) ale nechtěl, abychom přenesli film na jeviště jedna ku jedné. Abych já nebyl kopií Patricka Swazeho a Ody Mae aby nebyly kopie Whoopi Goldbergové, ale abychom to byli my, jak bychom se zachovali v této situaci," popsal.

Nastudování role nebylo úplně snadné. "Nikdo mě neslyší, když se opřu, tak propadnu zdí - bylo to hrozně těžké, se naučit, protože když mi nikdo neodpovídá, tak se špatně učí texty," řekl Režný.

Na inscenaci se podílí mezinárodní tým. Olšovský přizval ke spolupráci britského scénografa Davea Bensona, jenž v Plzni pracoval mimo jiné na inscenacích Sweeney Todd či Šumař na střeše, choreografie se ujal oceňovaný švýcarský choreograf Simon Eichenberger.