Město, které Minor zřizuje, před časem uvažovalo, že by divadlo mohlo hrát v nedalekém Divadle Komedie. Prostory ale nakonec získala Městská divadla pražská.

V nové sezoně Minor chystá pět nových inscenací, ale také třeba vzdělávací dílny a workshopy či outdoorové hry. Do stálé nabídky her, které se odehrávají mimo divadlo a k nimž patří Petřínský maják nebo Prázdninová skrýšovka, přibude hra Republika! vytvořená k příležitosti 100. výročí založení Československé republiky.

Změn dozná i Galerie Minor určená dětem. Stávající expozice hravých objektů Jakuba Zicha bude rozšířena o letadlo propojené s malým jevištěm pro další zapojení diváků. "Chceme, aby se divák bavil od prvního okamžiku, kdy vstoupí do minorských prostor. Pasáž je pro nás klíčovým prostorem, na který se chceme v této sezoně zaměřit. Oslovili jsme nové tvůrce mladé generace, kteří by se tvorbě v pasáži věnovali," uvedl Zdenek Pecháček, ředitel divadla Minor.

První premiéra sezony 7. října bude patřit režiséru Jiřímu Adámkovi a jeho nonsensovým hrátkám v angličtině Toodle-noodle. Diváci se podívají do časů viktoriánské Anglie, doby Lewise Carrolla a Edwarda Leara, noblesních lordů a elegantních dam. Adámek patří k největším minorským experimentátorům. Jeho poslední inscenace Libozvuky je přes své abstraktní pojetí diváky oblíbená a získala Cenu divadelní kritiky za hudbu. Jejím autorem je Marek Doubrava, který spolupracuje s Adámkem i nyní.

O měsíc později se do Minoru vrátí režisérka Trnkovy Zahrady Apolena Novotná, která uvede 25. listopadu premiéru pohádky Františka Nepila Polní žínka Evelínka. Na jaře přivítá divadlo Minor novou režisérku Terezu Karpianusovou, kterou čeká 3. března premiéra Malé čarodějnice podle knihy německého spisovatele Otfrieda Preusslera. Sezonu uzavřou režiséři Braňo Holiček s inscenací Game věnující se internetu a sociálním sítím a Jiří Jelínek s Monikou Jelínkovou, tvůrci představení Brum, kteří se chopí klasické pohádky O veliké řepě pro děti od dvou let.