Komedie Tajemný hrad v Karpatech na motivy slavného románu Julesa Vernea bude naposledy uvedena 27. září na malé scéně. Příběh vypráví o dramatickém pátrání hraběte Teleka po zpěvačce Stille, kterou unesl zlotřilý baron. Řadu překvapení Telekovi připraví nejen baronův hrad, ale i vynálezce Orfanik a podivní obyvatelé karpatských lesů.

Další derniéra je plánována na 9. října, kdy diváci na velké scéně naposledy zhlédnou klasickou situační komedii Ženitba ruského dramatika a spisovatele Nikolaje Vasiljeviče Gogola. V roli vdavekchtivé Agáty se představí hostující Kateřina Hrachovcová.

Koncem října se pak divadlo rozloučí s kriminální komedií Prokletí nefritového škorpiona v hlavní roli s Bohumilem Kleplem, která vznikla podle díla známého amerického filmaře a scenáristy Woodyho Allena. Typický Allenův humor protkaný řadou neuvěřitelných gagů vypráví příběh o úspěšném pojišťovacím agentovi. Tento muž, zdánlivě roztomilý nemotora, je ve skutečnosti jedničkou ve svém oboru. Dokáže se dokonale vcítit do myšlení zločinců a díky tomu je vždy vypátrat.