"Mnoho lidí vnímá Babičku jen jako takové idylické obrázky. Myslím, že je tam toho mnohem víc. Ano, naše Babička by měla být laskavá a láskyplná, ale stejně tak by měla být syrová a pravdivá. Není to jen roztomilá stařenka s červeným šátečkem, ale je to silná žena, která má za sebou těžké životní zkoušky, a i tak neztratila víru, naději a lásku - to je na ní obdivuhodné a to bych rád dostal do naší inscenace," řekl režisér.

Hlavní roli Barunky ztvární Barbora Hron Vovsíková, Viktorku hraje Jana Zenáhlíková. Dále se v inscenaci představí celá dámská část souboru.

Babička je první kladenskou premiérou nové divadelní sezony 2018/19 s podtitulem Ať žijí legendy!, která je z velké části věnovaná české kultuře, historii, českým tématům. "Ze všech možných dramatizací této notoricky známé prózy jsme zvolili tu, kterou pro divadlo na počátku devadesátých let napsal známý dramatik a scenárista František Pavlíček, autor scénáře k filmu Antonína Moskalyka z roku 1971, který dnes již patří mezi klasiku československé kinematografie," uvedla dramaturgyně Kristýna Čepková.