Čtyřiačtyřicetiletá Lisitsová se k protestům nevyjádřila. Vyprodané Dvořákově síni Rudolfina nabídla skladby Labutí zpěv, písně Franze Schuberta v klavírní úpravě Franze Liszta, skladbu Kašpar noci Maurice Ravela a ve druhé polovině Obrázky z výstavy Modesta Petroviče Musorgského. Za svůj výkon v dlouhém koncertu s několika přídavky bez použití notového záznamu byla odměněna dlouhotrvajícím potleskem a aplausem vestoje.

Protesty čekaly návštěvníky i po skončení koncertu. Před východem z Rudolfina stála necelá dvacítka aktivistů s transparenty proti ruské účasti ve válce v Sýrii, proti okupaci Krymu a válce na východní Ukrajině, s fotografiemi politických vězňů. Návštěvníci koncertů protestující míjeli bez konfliktů.

Vedení Dvořákovy Prahy se od protestů distancovalo. "Umělce pro festival Dvořákova Praha vybíráme na základě přísných, avšak výhradě uměleckých kritérií. Pro svou jednoznačnou orientaci na nadčasové hodnoty, které nás přesahují, je Dvořákova Praha především přehlídkou vrcholného interpretačního umění nejvýznamnějších interpretačních osobností z celého světa, nikoliv platformou pro šíření politických názorů kohokoliv," sdělil ČTK umělecký ředitel festivalu Marek Vrabec. "Vedle Valentiny Lisitsové vystupují v rámci festivalu desítky uměleckých osobností z celého světa, mimo jiné Jevgenij Kissin nebo Krystian Zimerman, kteří jistě také zastávají zajímavé politické názory, ale ani ty nejsou předmětem našeho zájmu, a myslím, že ani zájmu našeho publika," dodal.

Lisitsová na klavír hraje od svých tří let a o rok později už poprvé vystoupila na veřejnosti se sólovým recitálem. Její cesta na světová pódia vedla přes video, které umístila bez jakékoli další propagace na YouTube. Brzy získala exkluzivní smlouvu s vydavatelstvím Decca, u nějž dosud vydala čtrnáct CD. Jejím manželem a zároveň hudebním partnerem pro dvouhru je pianista Alexej Kuzněcov.