"Tenkrát v šedesátých letech a na začátku sedmdesátých let patřilo k dobrému tónu něco zpívat z repertoáru Arethy Franklinové," uvedl Černý.

Rottrová se o smrti zpěvačky, kterou proslavily se hity jako Respect, Think či (You Make Me Feel Like) A Natural Woman, dozvěděla na dovolené. "Vím o tom, napsal mi to syn. Byla jsme její velký fanoušek a zpívala jsem kdysi dávno hodně jejích písniček. Dnes mám ještě jednu její skladbu v repertoáru, kterou zpívám jako duet s Petrem Němcem," řekla ČTK Rottrová.

Osobní vzpomínku má na Franklinovou zpěvačka Kubišová, která se v 60. letech zúčastnila natáčení koncertu Franklinové v pařížské Olympii. "Takže tleskám na její živé nahrávce," uvedla Kubišová, která zpěvem Franklinové byla podle svých slov "absolutně unešená". "Hned jsem si z té desky vybrala píseň Prove It, kterou jsem zpívala z českým textem Proudy," sdělila Kubišová.

Na královnu soulu zavzpomínala i Helena Vondráčková, která nazpívala hit Franklinové I Say a Little Prayer s českým textem od Zdeňka Borovce pod názvem Proč mě nikdo nemá rád. "Velmi mne smrt této skvělé soulové zpěvačky zasáhla. Měla jsem možnost vidět v 60. letech její koncert v pařížské Olympii a dodnes na něj nezapomenu. A pokaždé si na Arethu vzpomenu, když zpívám její hit s českým názvem Proč mě nikdo nemá rád. Je mi líto, že odešla," sdělila zpěvačka ČTK prostřednictvím svého PR manažera Luboše Procházky.