"Diváci se mohou těšit na taková jména slovenského divadla, jakými jsou Milan Lasica, Emília Vášáryová, Zuzana Kronerová, Milan Kňažko, Anna Šišková, Zdena Studenková, Kamila Magálová a mnoho dalších," uvedl Přenosil.

Léto slovenských hvězd otevřou a uzavřou pražské premiéry. Úvodní představení Otvorené manželstvo je slovenským nastudováním Studiem DVA nejdéle uváděné tragikomedie o jednom svérázném manželském páru z pera italského dramatika Daria Fo, nositele Nobelovy ceny za literaturu, a jeho ženy Franky Rameové. Jako hlavní postavy, v české verzi ztvárněné Janou Krausovou a Karlem Rodenem, se představí Anna Šišková a Ady Haydu. Na závěr přehlídky zájemci 31. srpna uvidí inscenaci Staré dámy, kterou uvede partnerské Štúdio L+S v pražské premiéře s Kamilou Magálovou a Zdenou Studenkovou v rolích odlišných dam v domově pro seniory.

Po loňském úspěchu i letos Divadlo GUnaGU přiveze 29. srpna představení Herečky (miluj blížneho svojho) se Zuzanou Kronerovou v hlavní roli, a o den později také Lásku & terpentín, v němž hraje Milan Kňažko. Chybět nebude 28. srpna ani Odvrátená strana mesiaca v titulní roli s Emílií Vášáryovou. Autorem všech tří her je Viliam Klimáček.

Přehlídku doplní 22. srpna inscenace současné autorky Yasminy Rezy Život na trikrát Štúdia L+S v režii Martina Porubjaka, která se ve Francii stala komedií roku. Více informací je na www.studiodva.cz.