Dlouho předtím, než Bowie prorazil s alby jako The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars nebo Aladdin Sane, souhlasil hubený mladíček s touhou stát se saxofonistou, že se na demonahrávce ujme vokálů. Píseň I Never Dreamed s kapelou The Konrads je nyní jedinou známou nahrávkou, která vznikla v malém studiu firmy RG Jones na jihu Londýna.

Ve starém košíku na pečivo ve vestavěném patře nad garáží nyní studiovou zvukovou pásku našel bubeník a zároveň manažer The Konrads David Hadfield - spolu s dalšími věcmi jako fotografie a propagační materiál.

"Rozhodli jsme se, že uděláme pár kytarových instrumentálek a jednu původní píseň. Vybral jsem I Never Dreamed, protože byla nejsilnější, ostatní dvě byly trochu slabší. Taky jsem rozhodl, že David je tím nejlepším, kdo by to měl zpívat a kdo to bude nejlépe interpretovat. Tím se to stalo úplně první nahrávkou Davida Jonese, zpívajícího před 55 lety," vzpomíná Hadfield, citovaný deníkem The Guardian.

Kromě toho jde o jedinou demonahrávku The Konrads, na níž zpívá Bowie hlavní vokály. "Decca (nahrávací společnost) nás nejdřív odmítla, ale když nás později v témže roce pozvali na zkoušku, hlavní vokál měl zpěvák Roger Ferris a David zpíval podpůrné harmonie," vysvětlil Hadfield.

Hadfieldovy memorabilie mají jít v září do dražby pořádané aukčním domem Omega Auctions v anglickém Newton-le-Willows. Očekává se, že raná nahrávka se prodá za nejméně 10.000 liber (290.000 korun).