Více než dvouminutový trailer, ve kterém zazní některé z největších hitů kapely Queen, nabízí pohled na úspěchy i neúspěchy, kterým musela skupina s ikonickým frontmanem čelit. Zanzibarského rodáka Mercuryho ve snímku ztvární americký herec egyptského původu Rami Malek, který v roli nahradil původně obsazeného Sachu Barona Cohena.

Ve snímku, který podle BBC jistě potěší skalní fanoušky britské rockové kapely, budou zachyceny počátky hudebního tělesa, vrchol slávy i legendární londýnský koncert Live Aid v roce 1985, tedy šest let před Mercuryho smrtí.

Po zveřejnění prvního traileru v květnu čelili tvůrci filmu kritice kvůli údajné snaze zastřít Mercuryho homosexualitu. Podle médií ale nyní zveřejněný sestřih obavy ze zkreslení zpěvákova osobního života rozptýlil. Zachycen je v něm totiž nejen jeho vztah s Mary Austinovou, ale i skutečnost, že jej přitahovali muži.

Podle BBC se rovněž zdá, že se film citlivě vypořádá s tématem Mercuryho nemoci. Zpěvák se v 80. letech nakazil virem HIV a v roce 1991 podlehl zápalu plic kvůli slabé imunitě v důsledku AIDS.