V roli matky se představí Ivana Chýlková, otce odmítajícího podobná setkání ztvárnil David Vávra. Další ne vždy dobrovolné členy rozlučky tvoří duchem nepřítomný děda (Jan Kačer), přiopilý a věčně ironický syn (Jan Strejcovský), jeho chvílemi bývala a chvílemi současná přítelkyně (Judit Bárdosová), otravná babička (Jana Synková), nevyrovnaná dcera (Tereza Voříšková) a její německý přítel (Michael Pitthan), který se jediný na rodinný výlet těší, protože neví, do čeho jde.

"Je to temperamentní, vyhraněná rodina a mně to vlastně vyhovuje. Tohle se mi na ni líbí oproti jiným rodinám, které se sejdou u jídla a řeknou si, že to bylo pěkné, dobré a zase se rozejdou, to mi naopak přijde takové smutné. Tato filmová rodina má svoji jiskru, baví mě to," uvedla Chýlková.

Film o chataření, které je v něm charakterizováno jako české "malé osobní moře", považuje režisér Pavlíček za osobní téma. "Ještě před začátkem psaní scénáře jsem věděl, že chci natočit vtipný film o rodinných vztazích v současné době. A také bylo naprosto nutné, aby se vznikající film dotýkal nějakého bytostně českého fenoménu. Tento fenomén jsme našli právě v chatařství a v jeho rozdílném vnímání napříč generacemi," podotkl.

Tomáš Pavlíček v roce 2015 absolvoval pražskou FAMU katedru hrané režie. Jeho studentské snímky (mimo jiné Čerpací stanice nebo Pravidelný odlet) byly uváděny na domácích i zahraničních přehlídkách. Bakalářský snímek Nejrychlejší Matěj na světě získal jednu z cen na festivalu Novoměstský hrnec smíchu. Jako jeden z režisérů se podílel též na studentském povídkovém filmu Praho, má lásko. Debutoval v roce 2014 tragikomedií Parádně pokecal. Komedie Chata na prodej je jeho druhým celovečerním snímkem.