"Známe se už asi dvacet let, hrál jsem na několika jeho vernisážích včetně té k jeho 65. narozeninám. Mám doma několik jeho obrazů a patřím k jeho fanouškům," řekl ČTK Svěcený.

Donutil v krátkém proslovu připomněl situaci, kdy se Kristian Kodet vrátil po mnohaleté emigraci do Československa a jeho starší bratr, populární herec Jiří Kodet, který zemřel v roce 2005, ho přivítal mezi dveřmi slovy: "Že jdeš. Kvůli tobě jsem musel udělat revoluci!".

Svůj obdiv k oslavenci vyjádřila také Bílá, která si ještě před vernisáží v galerii zamluvila jeho obraz Krist, který rozšíří její sbírku Kodetových děl. Malíři pak zazpívala písně Hana a Desatero.

Kristian Kodet, který se narodil 17. července 1948, je pokračovatelem umělecké tradice rodu Kodetů. Se svými obrazy se prosadil v Evropě i ve Spojených státech, kam emigroval. Na rozdíl od svého dědečka Emanuela a otce Jana se Kristian Kodet rozhodl věnovat nikoliv sochařství, ale malbě. V letech 1963 až 1964 pracoval pod vedením akademického malíře Adolfa Weniga jako jevištní výtvarník v Městských divadlech pražských. V roce 1964 zahájil studium na Akademii výtvarných umění v Bruselu, kde měl také ve svých devatenácti letech první samostatnou výstavu.

"Mám tři témata kterých se držím - ženy, milenci a oči. Myslím, že to tak budu dělat celý život," vyznal se před časem. Věčnou inspirací je pro něj především žena a její ladné křivky. Nemaluje však konkrétní ženy, zachycuje představu ženství, jejich fluidum.

Svými díly je Kristian Kodet zastoupen ve sbírkách a galeriích v Bruselu, Paříži, Ženevě, Vídni, Curychu, New Yorku, Torontu, Ottawě, Vancouveru, Winnipegu a také v Bílém domě ve Washingtonu.