Na rozdíl od řady Almodóvarových předchozích filmů se děj nového snímku nebude točit kolem žen a jejich složité duše, jako to bylo například u jeho posledního filmu Julieta (2016). Hlavní postavou bude nyní filmový režisér a rozebírat se bude i kinematografická a divadelní tvorba. Snímek tak bude mít zřejmě ještě více autobiografických prvků, než je u Almodóvara obvyklé.

Scénář podle jeho autora, jímž je rovněž Almodóvar, vypráví mimo jiné "o prvních láskách, druhých láskách, matce, smrtelnosti, o létech šedesátých, osmdesátých, o současnosti i o prázdnotě". Ve Valencii natáčel Almodóvar například už v roce 2004 film Špatná výchova, v němž odhalil i sexuální zneužívání chlapců v církevní koleji.

Pedro Almodóvar (68) je jedním z nejznámějších španělských režisérů a v jeho filmech obvykle nechybí vášeň, provokace a černý humor. Svými často excentrickými snímky boural od samého začátku své tvorby nejrůznější konvence. Zcela otevřeně vždy hovořil i o své homosexualitě, která se odráží i v jeho filmech, například v oscarovém snímku Vše o mé matce z roku 1999. Druhého Oscara získal za film Mluv s ní z roku 2002.