Snímek Cesta do Florianópolisu získal Cenu mezinárodní filmové kritiky, kterou uděluje Mezinárodní federace filmových kritiků. "Je to elegantní komedie. Ocenili jsme jemný humor, výrazné postavy a vícevrstvý příběh," řekl za porotu René Marx. Ocenění převzala režisérka filmu Ana Katzová.

Ekumenická porota udělila cenu filmu Geula režisérů Josepha Madmonyho a Boaze Jehonatana Jakova. "Je to film o muži, kterému snaha o záchranu nemocné dcery přináší vykoupení a smíření. Za to, jak překonává různé druhy bigotní úzkoprsosti a současně objevuje léčivou sílu otevřenosti a naděje. Za to, jak ukazuje, že Boha a lidskost nelze zredukovat na pouhý seznam pravidel, a že člověk musí mít odvahu být sám sebou," řekli při předání ocenění porotci. Kromě toho ekumenická porota udělila ještě dvě zvláštní ocenění, a to filmům Všechno bude a Miriam lže.

Cenu Fedeora udělila Federace filmových kritiků z Evropy a Středomoří za nejlepší film v soutěži Na východ od Západu. Za dobře vystavěný příběh a výborné herecké výkony ji získal film Šalamounova hora režisérky Jelizavety Stišovové. Nenad Dukić z poroty Fedeora při předání nicméně označil všechny filmy v soutěži za velmi kvalitní. "Kdybychom mohli udělit pět cen, rozhodně bychom to udělali," řekl.

Cenu Europa Cinemas Label za nejlepší evropský film v hlavní soutěži a v soutěži Na východ od Západu získal film rumunského režiséra Radu Judeho "Je mi jedno, že se zapíšeme do dějin jako barbaři". Porotci ocenili jeho odvážnou vyprávěcí formu i postoj k temnějším stránkám historie Rumunska, o nichž snímek pojednává.