Festival ve speciální sekci HBO Exclusive uvádí vybrané tituly ze své produkce, mezi něž patří dvě předpremiéry seriálů, jeden hraný film a tři celovečerní dokumenty, řekla ČTK mluvčí HBO v ČR Pavla Brožková. Divákům se v předpremiéře představily první dva díly třetí řady Terapie s Karlem Rodenem, který se po pěti letech vrací k roli psychologa. Seriál natočili režiséři Petr Zelenka a Matěj Chlupáček.

Brzy začne HBO Europe natáčet šestidílné špionážní drama Bez vědomí v režii Ivana Zachariáše, který natočil úspěšnou minisérii Pustina. "Scénář k příběhu zasazenému v roce 1989 do Čech napsal mladý talentovaný, debutující scenárista Ondřej Gabriel," uvedla Brožková. Vedle Terapie a Pustiny patří k úspěchům HBO v Čechách a na Slovensku i minisérie Hořící keř. Česká HBO ve Varech představuje i dva nejnovější dokumenty. Svérázný pohled na výcvik paramilitární skupiny Slovenský branci Až přijde válka dnes osobně uvede režisér Jan Gebert. Lukáš Kokeš a Klára Tasovská uvedou generační zpověď Nic jako dřív znovu ještě 6. července.

Ve snímku Robin Williams: Mysl na dlani se Zenovichová zaměřila na komika i uznávaného dramatického herce, kterého proslavily výkony ve filmech jako Dobrý Will Hunting, Společnost mrtvých básníků nebo Král rybář. Zenovicnová dnes před projekcí řekla, že nikdy se s protagonistou svého filmu, který zemřel před čtyřmi lety, osobně nesetkala. "Byla jsem ale v komparzu ve filmu Terryho Gilliama Král rybář, tančím tam ve velké scéně na Centrálním nádraží v New Yorku," řekla divákům. Film prý vznikal s velkou láskou, i když je snímek podle ní trochu "ruční práce".

Film je zábavným, intimním i dojemným portrétem oblíbeného komika. Zkoumá jeho život i kariéru a odhaluje, co jej vedlo k tomu, aby vtiskl hlas postavám ve své hlavě. Snímek skrze rozhovory s Williamsem nabízí dosud neslyšené a nespatřené náhledy do jeho tvůrčího procesu, stejně jako domácí videa a záběry z jeviště. Obsahuje i rozhovory s těmi, kteří ho znali a milovali, včetně Billyho Crystala, Whoopi Goldbergové, Davida Lettermana, Stevea Martina či jeho syna Zaka Williamse.