"Vždy jsem chtěl působit v místě, kde existují zdravé podmínky pro práci, kvalita v činnosti i v mezilidských vztazích, kde se však lze také nadále vyvíjet a prohlubovat. Přesně to jsem našel v Bamberku, instituci s výjimečnými hudebníky, oddaným managementem a autenticitou tradice. Jsem šťasten, že můžeme spolu nadále růst po dalších pět let," uvedl Hrůša.

Spojení významného německého tělesa Bamberští symfonikové a českého mezinárodně ceněného dirigenta Hrůši je od počátku hodnoceno kladně. Nadšeného ohlasu se dočkala jejich společná nahrávací činnost zahrnující mimo jiné Smetanovu Mou vlast, zahraniční zájezdy na významné festivaly a do předních sálů i domácí abonmá, které letos získalo cenu pro nejlepší celoroční orchestrální program v Německu.

"Se svým hlubokým muzikantstvím, obdivuhodnou technikou a charismatickým vystupováním na pódiu přetváří Jakub Hrůša každou partituru v dechberoucí sluchový zážitek, který v člověku rezonuje ještě dlouho po doznění. S naším šéfdirigentem nás spojuje hledání unikátního zvuku, společné kořeny v Česku a sdílená radost z hudebního tvoření. To vše přispívá k našemu těsnému propojení. Těšíme se na éru Jakuba Hrůši v Bamberku," prohlásil intendant orchestru Marcus Rudolf Axt.

Hrůša bude zároveň nadále působit jako hlavní hostující dirigent České filharmonie a londýnského Philharmonia Orchestra. Je pravidelným hostem nejvýznamnějších orchestrů světa. V příští sezoně bude debutovat u Berlínských filharmoniků a Symfonického orchestru Bavorského rozhlasu. Diriguje pravidelně také operu.